Opslag gevaarlijke stoffen

Is een batterij gevaarlijk? Of een pallet vol met lithium accu’s? Wat dacht je van grondstoffen om medicijnen te produceren
 of explosieven die gebruikt worden in een breed scala aan producten? Wat het risico ook mag zijn, de opslag van gevaarlijke stoffen is
  aan strenge regels gebonden.

Vertex DG kan jouw materialen opslaan, voor een dag of onbeperkt volgens alle regels die per gevarenklasse van toepassing zijn. Neem
 contact op
met één van onze medewerkers of lees verder voor meer informatie over de opslag van gevaarlijke stoffen.

Besteed risico management uit

Organisaties die werken met gevaarlijke stoffen zullen volgens strenge richtlijnen moeten werken. Doorgaans zal een voorwaarde zijn dat er niet meer stoffen op locatie bewaard worden dan noodzakelijk zijn voor de productie van goederen, materialen en andere zaken. Dit geldt zowel voor grondstoffen als voor eindproducten.

Vertex Dangerous Goods is partner in de opslag van gevaarlijke stoffen. Naast opslag kunnen we ook zorg dragen voor het vervoer van deze producten en het beheer. Zo kunnen risico’s geminimaliseerd worden en kan jouw personeel zich richten op hun werkzaamheden.

Wat kan Vertex DG voor u betekenen?

Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie over opslag van gevaarlijke stoffen of een offerte op maat.

Wat kan Vertex DG voor u betekenen?

Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie over opslag van gevaarlijke stoffen of een offerte op maat.

Opslag gevaarlijke stoffen Vertex
Gevaarsetiketten (hazard labels) Vertex

Gevarenklassen

Niet ieder materiaal levert hetzelfde risico op, in de wetgeving zijn er 9 gevarenklassen met subklassen te onderscheiden. Het is zeker niet zo dat klasse 1 minder gevaarlijk is dan klasse 9 of andersom, het zijn slechts categorieën om stoffen en goederen in te delen.

Iedere klasse heeft een unieke etiketten, in sommige categorieën zijn er meerdere etiketten van toepassing. Een product of materiaal kan in meerdere klassen ingedeeld worden, in dat geval zullen er ook meerdere etiketten aangebracht worden. Vertex DG zorgt naast opslag en visuele indicaties van de inhoud ook voor het management van voorraad en locatie tracking.

Benieuwd naar de indeling van de gevarenklassen?
Lees er alles over in onze kennisbank.

publicatiereeks gevaarlijke stoffen

Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS) 15

Vanuit het Rijk is de richtlijn Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS) 15 opgesteld. Een PGS-richtlijn is een document over activiteiten met gevaarlijke stoffen. In de PGS-richtlijn staan de belangrijkste risico’s van die activiteiten voor de veiligheid en gezondheid van werknemers, veiligheid van de omgeving en de brandveiligheid.

Ook staan in een PGS-richtlijn de mogelijke gevolgen van die risico’s voor het bestrijden van een ramp. Om de risico’s te beheersen en de negatieve effecten voor mens en milieu te beperken, zijn maatregelen geformuleerd. De specialisten van Vertex DG kunnen naast een quikscan ook een uitgebreide controle uitvoeren of een analyse maken op locatie.

opslag van gevaarlijke stoffen bij u de in de buurt

Opslag bij u in de buurt

Naast de opslag van gevaarlijke stoffen is het vervoer van A naar B uiteraard ook van belang. Daarvoor ben je ook bij Vertex DG aan het juiste adres, wij zijn namelijk specialist in vervoer van gevaarlijke stoffen.

We zorgen hierbij voor verpakken, ompakken, registrering en etikettering. Kortom, alle handelingen die nodig zijn om uw producten op een verantwoorde wijze te vervoeren. Zo kunnen we grondstoffen snel aanleveren vanuit één van onze gecertificeerde bunkers, of eindproducten voor opslag naar de bunker vervoeren. Moeten er producten direct vanuit opslag naar de klanten worden verzonden? Ook dat regelen wij.

Offerte aanvragen

Direct meer informatie? Vul het contactformulier in en onze specialisten nemen z.s.m. contact op.

Naam(Vereist)
Bedrijfsnaam(Vereist)

Contact

Vertex Dangerous Goods Services & Consultancy

Openingstijden

Ons team van specialisten is 24 uur per dag,
7 dagen in de week bereikbaar. Voor spoedaanvragen, neem telefonisch contact op.