Transport van gevaarlijke goederen

De opslag van gevaarlijke stoffen is al een flinke uitdaging, met het transport van deze gevaarlijke stoffen erbij wordt het nog veel complexer. De gevaarlijke stoffen moeten goed verpakt zijn en van de correcte etiketten voorzien zijn. Ook moet er voldaan worden aan de specifieke eisen die gesteld worden per type vervoersmodaliteit (lucht, zee, weg, spoor of een combinatie hiervan). Bovendien zijn er ook nog eens verschillen in eisen per land.

Vertex Dangerous Goods neemt alle zorgen uit handen en regelt transport van gevaarlijke stoffen en artikelen voor zowel kleine als grote projecten.

Transport van gevaarlijke goederen - vertex DG

Offerte aanvragen

Direct meer informatie? Vul het contactformulier in en onze specialisten nemen z.s.m. contact op.

Naam(Vereist)
Bedrijfsnaam(Vereist)

Internationaal erkend vervoer

De Verenigde Naties heeft een systeem ontwikkeld waarin internationale richtlijnen voor het classificeren, verpakken, etiketteren en markeren van gevaarlijke stoffen en artikelen is opgenomen. Deze richtlijnen vormen de basis van alle wet- en regelgevingen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen en artikelen.

Omdat de basis overal gelijk is, zijn er veel overeenkomsten en zo kan transport van gevaarlijke goederen niet alleen veilig maar ook efficiënt worden uitgevoerd. Dit neemt niet weg dat transport per vliegtuig toch iets anders is dan per boot, vrachtwagen, trein of binnenvaartschip. De richtlijnen van de VN zorgen voor uniformiteit, maar de aard van het transport voor afwijkingen. Gedegen kennis, kunde en ervaring met betrekking tot al deze modaliteiten is een must om te zorgen dat gevaarlijke stoffen en artikelen ook daadwerkelijk snel en efficiënt vervoerd worden. Bij Vertex Dangerous Goods zit je dan ook goed, want met ons haal je de expertise in huis die nodig is.

Hoe worden gevaarlijke stoffen ingedeeld?

Op basis van de fysische en chemische eigenschappen van een stof of artikel wordt deze ingedeeld in één van de 9 gevarenklassen. Daarnaast kan een stof of artikel binnen sommige klassen nog verder onderverdeeld worden in divisies (ook wel subklassen genoemd). Klik hier voor een overzicht van alle gevarenklassen en divisies.

1 Explosieven zoals vuurwerk en munitie.
2.1 Ontvlambare gassen zoals butaan, etheen of aansteker gas.
2.2 Niet-ontvlambare en niet-toxische gassen die voor verstikking kunnen zorgen zoals helium, koolstofdioxide of gas voor koelkasten.
2.3 Giftige gassen zoals chloor, ammonia of methyl bromide.
3.1 Ontvlambare vloeistoffen zoals oplosmiddelen, lijm of inkt voor printers.
4.1 Ontvlambare vaste stoffen en zelf-reactieve stoffen zoals lucifers, sulfiet poeder of kamfer.
4.2 Stoffen die mogelijk tot verbranding overgaan zoals fosfor of kopra.
4.3 Stoffen die ontvlambare gassen produceren bij aanraking met water zoals calciumcarbid of sodium.

5.1 Oxiderende stoffen zoals natriumhypochloriet, meststoffen of haarkleuring.
5.2 Biologische peroxiden zoals verharders en glasvezel.
6.1 Giftige stoffen zoals pesticiden, sodium cyanide of chromium zout.
6.2 Aanstekelijke stoffen zoals bloedmonsters, medische monsters of biologische stoffen van levende organismen.
7. Radioactieve materialen zoals rookmelders of producten ten behoeve van sterilisatie van medische instrumenten.
8. Corrosieve materialen zoals bleekmiddel, gootsteenontstopper of accu’s voor voertuigen.
9. Diverse gevaarlijke stoffen en goederen zoals lithium batterijen, magneten of droogijs.

Omdat het niet altijd duidelijk is onder welke klasse een materiaal valt zal Vertex DG assistentie verlenen om de juiste etikettering te bepalen op basis van uw input. Zo kunnen we zorg dragen voor transport van gevaarlijke goederen op een verantwoorde wijze die voldoet aan de internationale wet- en regelgeving.

Hoe voeren wij verpakking, transport, documentatie, opslag en andere logistieke werkzaamheden uit? Neem contact op en ontdek hoe uw transport van gevaarlijke goederen geoptimaliseerd kan worden.

Gevaarlijke hoeveelheden

Bij het vervoer van gevaarlijke stoffen en artikelen is het belangrijk om van tevoren te weten op welke manier dat dient te gebeuren. De hoeveelheden aan gevarengoed die je per verpakking mag aanbieden is afhankelijk van de transportmodaliteit. Een stalen drum met 200 liter benzine bijvoorbeeld kan over de weg of zee vervoerd worden. Door de lucht mag het echter niet in deze hoeveelheid getransporteerd worden en zal het in kleinere hoeveelheden gegoten moeten worden. Dit kan voor uitdagingen zorgen, maar Vertex Dangerous Goods kan je hierbij helpen. Neem voor meer informatie gerust contact op. Wij hebben voor elke uitdaging wel een oplossing.

Verzekerd van hoogwaardig transport

De specialisten van Vertex Dangerous Goods kunnen jouw goederen op een verantwoorde wijze verpakken en vervoeren. We werken met een ervaren team en een intern kwaliteitsborgingsysteem zoals omschreven in ons Dangerous Goods Operational Manual (DGOM). Wij hebben een zogenaamde E-erkenning van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waarmee wij de verantwoordelijkheid voor het gereedmaken van gevaarlijke stoffen en artikelen voor onze rekening nemen. De E-erkenning wordt enkel aan bedrijven afgegeven die voldoen aan strenge eisen. Dit heeft ook invloed op de verzekering en borging van de regels. Door het transport van jouw gevaarlijke goederen over te dragen aan onze gecertificeerde experts, kan je bewijzen dat je op een verantwoorde wijze omspringt met je materialen. Vertex Dangerous Goods is een organisatie met alle certificaten, diploma’s en bevoegdheden om jouw gevaarlijke goederen gereed te maken voor transport en ook te vervoeren. Informeer gerust naar onze certificeringen. Wanneer het papierwerk niet in orde is kan je voor hoge boetes komen te staan. Neem daarom geen enkel risico en schakel onze experts in.

Maak kennis met onze organisatie en neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

De specialisten van Vertex Dangerous Goods Services & Consultancy staan voor je klaar om alle vragen over transport van gevaarlijke goederen te beantwoorden. Bekijk hier onze veelgestelde vragen over het transport van gevaarlijke goederen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons dan een berichtje en wij reageren binnen één uur met een passend antwoord op jouw vraag.

Direct een offerte opvragen?

Bel direct met Vertex Dangerous Goods Services & Consultancy voor een offerte op maat.

Veelgestelde vragen

De gevaarlijke stoffen moeten goed verpakt zijn en van de correcte etiketten voorzien zijn. Ook moet er voldaan worden aan de specifieke eisen die gesteld worden per type vervoersmodaliteit (lucht, zee, weg, spoor of een combinatie). Bovendien zijn er nog eens verschillen in eisen per land.

De VN heeft een systeem ontwikkeld waarin internationale richtlijnen voor het classificeren, verpakken, etiketteren en markeren van gevaarlijke stoffen en artikelen is opgenomen. Deze vormen de basis van alle wet- en regelgevingen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen en artikelen.

De E- erkenning wordt enkel afgegeven aan bedrijven die voldoen aan strenge eisen. Dit heeft ook invloed op de verzekering en borging van de regels. Vertex DG is een organisatie met alle certificaten, diploma’s en bevoegdheden om gevaarlijke goederen op de juiste manier te vervoeren.