Ompakken van gevaarlijke stoffen

Vervoer van gevaarlijke stoffen is slechts één deel de puzzel, de wijze waarop materialen verpakt worden mag zeker niet worden vergeten. Bij het ompakken van gevaarlijke stoffen zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Vertex Dangerous Goods is een betrouwbare partner in veilige en efficiënte oplossingen bij het verpakken, documenteren en vervoeren van gevaarlijke stoffen.

vertex-dg-opslag-gevaarlijke-stoffen (1)

Offerte aanvragen

Direct meer informatie? Vul het contactformulier in en onze specialisten nemen z.s.m. contact op.

Naam(Vereist)
Bedrijfsnaam(Vereist)

Wat houdt ompakken van gevaarlijke stoffen in?

Binnen een organisatie wordt gewerkt volgens gestandaardiseerde procedures om gevaarlijke stoffen op een veilige manier te kunnen verwerken. De regels die binnen een faciliteit van toepassing zijn vertalen zich niet altijd naar andere locaties en zijn al zeker niet van toepassing op vervoer van gevaarlijke stoffen. Dit is een specialisme waar Vertex DG  bij kan assisteren. Wij kunnen gevaarlijke stoffen ompakken, gereed maken en verzenden.

Hoe vervoert Vertex DG gevaarlijke stoffen?

Transport van gevaarlijke stoffen is niet zonder gevaar en aan een groot aantal regels gebonden. Dat is maar goed ook, want je moet er toch niet aan denken wat er allemaal mis kan gaan tijdens het vervoer van gevaarlijke stoffen. De gevolgen zijn vaak niet te overzien. Maar denk ook eens aan wat voor een gevolgen het voor een organisatie kan hebben als een sample zending niet met de juiste kwaliteit wordt geleverd?

Hier zijn de drie kernwaarden die van belang zijn bij het ompakken en het vervoer van gevaarlijke stoffen:

1. Volgens de regels

De wet- en regelgeving kan zeer complex zijn wanneer het gevaarlijke stoffen betreft. Denk aan het gebruik van specifieke verpakkingen, etikettering en andere voorwaarden. Een deel van deze regels zijn standaard en internationaal gedragen maar er zijn ook uitzonderingen. Vertex DG kent de regels en zal bij ieder traject zorgen voor een zending die voldoet aan alle eisen gedurende het transport. Zo komt uw pakket niet halverwege tot stilstand omdat er een formulier ontbreekt of niet in de juiste taal is opgesteld.

2. Met oog voor de omgeving

Veiligheid is meer dan een missie, het is een absolute voorwaarde bij het vervoer van gevaarlijke goederen. Bij het ompakken van gevaarlijke stoffen zorgen we ervoor dat alle personen die in contact komen met uw zending op de hoogte zijn van de veiligheidsprocedures. Zo is het mogelijk dat een vracht van een vrachtwagen naar een vliegtuig moet worden overgebracht. Als het een gekoelde vracht betreft dient het personeel ervan op de hoogte te zijn wanneer er droogijs aanwezig is.

Naast veiligheid voor het personeel besteden we ook veel aandacht aan milieuvriendelijke oplossingen voor het transport. Zo werken we bij ompakken van gevaarlijke stoffen waar mogelijk met duurzame materialen, we reduceren de impact op het milieu en we zijn doorgaans op zoek naar innovatieve methoden om de milieubelasting tot een minimum te beperken Zo dragen we ons steentje bij aan duurzame logistieke oplossingen. Informeer naar onze werkwijze en neem contact op met Vertex DG.

3. In belang van de opdrachtgever

Boven alles luisteren we naar de wensen van onze opdrachtgevers. Op basis van de input bieden we de meeste efficiënte oplossing aan. Zo kunnen we kosten besparen, het doorlooptraject verkorten en risico’s minimaliseren. Het belang van de opdrachtgever is ons belang, zie ons niet als aannemer maar als berouwbare logistieke partner waar op gebouwd kan worden.

Voor ieder formaat en gewicht een oplossing

Bij Vertex DG spreken we niet van problemen maar van uitdagingen. Wilt u kleine sample verzenden naar de andere kant van de wereld? Of heeft u een grote vracht die onder specifieke condities verzonden moet worden? Daag ons gerust uit, we denken graag met u mee om een doeltreffende oplossing te bepalen. We werken met een team aan specialisten, u zult communiceren met een vast contactpersoon zodat de lijntjes kort blijven.

Digitale methoden en online werken laat ons sneller, efficiënter en meer nauwkeurig werken dan voorheen mogelijk was. Denk aan online registratie van uw goederen, inklaren via internet en digitale certificaten die de verwerking aanzienlijk kunnen versnellen. Uiteraard hebben we ook mensen ter plekke om de situatie te monitoren voor een 24/7 zicht op jouw vracht.

Ontdek de voordelen van Vertex DG bij het ompakken van gevaarlijke stoffen.

Wil je meer informatie over het ompakken van gevaarlijke stoffen?

De specialisten van Vertex Dangerous Goods Services & Consultancy staan voor je klaar om alle vragen over transport van gevaarlijke goederen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Wij werken bij het ompakken van gevaarlijke stoffen waar mogelijk met duurzame materialen, we reduceren de impact op het milieu en zijn doorgaans opzoek naar innovatie methoden om de milieubelasting tot een minimum te brengen.

Digitale methoden en online werken laat ons sneller, efficiënter en meer nauwkeurig werken dan voorheen. Online registratie van uw goederen, inklaren via internet en digitale certificaten die de verwerking aanzienlijk kunnen versnellen.

  • We kunnen zendingen verpakken en documenteren
  • Behandelen zendingen snel en vakkundig
  • Service binnen 24 uur of sneller
  • Veilig maken en aanleveren
  • Wereldwijde service en dekking