Droogijs verpakking en vervoer

Bij transport over grote afstanden kunnen temperaturen sterk afwijken. Daarom is het van belang om de optimale temperatuur te behouden, hier zijn verschillende methoden voor. Bij Vertex DG maken we gebruik van droogijs, een duurzame en effectieve oplossing voor de koeling van transport. Zo zorgen we ervoor dat uw bederfelijke waren en delicate goederen in optimale conditie arriveren op de bestemming.

Offerte aanvragen

Direct meer informatie? Vul het contactformulier in en onze specialisten nemen z.s.m. contact op.

Naam(Vereist)
Bedrijfsnaam(Vereist)

Wat is droogijs?

Droogijs is in feite koolstofdioxide in vaste vorm. Het is mogelijk om droogijs in verschillende vormen te gebruiken. Zo kan dit product in korrels/pellets, plakken en blokken aangeschaft worden. Hieronder vind je in het kort de kenmerken per product:

Voor praktisch advies over het gebruik van deze producten kun je contact opnemen met één van onze medewerkers.

Is droogijs veilig?

Normaal gesproken kan droogijs veilig in polystyreen (piepschuim)bakken worden vervoerd. Dit is een lichtgewicht materiaal met goede isolerende eigenschappen en de mogelijkheid voor ventilatie. In principe blijft er geen restproduct over na verdamping. Wanneer er grote hoeveelheden droogijs afgevoerd moeten worden moet dit wel gecontroleerd plaatsvinden omdat er bij sublimatie een verstikkend gas ontstaat. Als er grote hoeveelheden CO2 gas vrijkomt verdrijft dit de zuurstof. Daarom is het van groot belang om de ruimte waarin droogijs wordt bewaard, vervoerd of gebruikt goed te ventileren.

Omdat het vriespunt van koolstofdioxide erg laag (temperatuur -79ºC) is, mogen de materialen in geen enkel geval met blote handen worden aangeraakt. Als droogijs op de juiste wijze wordt gebruikt is het een veilig product, maar het vereist wel een zekere expertise.

Wij beschikken over de benodigde knowhow en juiste PBM’s om de behandeling van droogijs op een veilige manier uit te voeren. Ook kunnen wij je adviseren over de mogelijke risico’s en mogelijkheden over het gebruik en de opslag van droogijs zendingen.

In welke situaties is droogijs de oplossing?

Met een temperatuur van -79 graden Celsius is droogijs zeer koud, het is een product dat goederen niet alleen uren maar dagenlang zal koelen. Zo wordt het vaak gebruikt om medicijnen te vervoeren onder gecontroleerde condities. Vaccins zijn een voorbeeld van een product dat over lange afstanden vervoerd moet worden met een stabiele temperatuur. Ook bederfelijke voedingsmiddelen kunnen op deze wijze met behoud van kwaliteit hun bestemming bereiken. Per project zal er een berekening gemaakt worden van het juiste volume droogijs om de optimale omgevingstemperatuur te realiseren.

Waar moet je rekening mee houden:

Droogijs biedt een effectieve methode om goederen koel en veilig te vervoeren over grote afstanden.

Wil je meer informatie over droogijs verpakking en vervoer?

De specialisten van Vertex Dangerous Goods Services & Consultancy staan voor je klaar om alle vragen over droogijs verpakking en vervoer te beantwoorden. Bekijk hier onze veelgestelde vragen over het transport van gevaarlijke goederen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons dan een berichtje en wij reageren binnen één uur met een passend antwoord op jouw vraag.

Direct een offerte opvragen?

Bel direct met Vertex Dangerous Goods Services & Consultancy voor een offerte op maat.

Werken bij Vertex DG

Bekijk hier de openstaande vacatures bij Vertex Dangerous Goods Services & Consultancy.

Vacatures

Veelgestelde vragen

Bij transport voor grote/lange afstanden kunnen temperaturen sterk afwijken. Het is van belang om de optimale temperatuur te behouden.

In principe blijft er geen restproduct over na verdamping. Als er grote hoeveelheden CO2 gas vrijkomt verdrijft dit de zuurstof en is het van groot belang om goed te ventileren. Het vriespunt van koolstofdioxide is -79 graden en de materialen mogen in geen enkel geval met blote handen worden aangeraakt.

  • De verpakking moet geschikt zijn, opbouw van druk en voldoende ventilatie
  • Verpakking moet de juiste codering hebben
  • De containers en voertuigen moeten een duidelijk symbool hebben
  • Goederen mogen niet direct in verbinding zijn met droogijs dit i.v.m. beschadiging.